SELVPLUK PRIS 
STIKKELSBÆR

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


STIKKELSBÆR

SELVPLUK I MIDT JUNI — MIDT AUGUST

Stikkelsbær er et rundt eller aflangt, grønt til gult bær, med en lidt hård skal. Kødet inde i bærret er grønt eller gult og fyldt med spiselige kerner. Jo mere modne stikkelsbær er, jo blødere og sødere bliver de. Stikkelsbær er lækre rå, hvis de er modne. Man kan også anvende dem til kager, gelé og saft. Man kommer dem i puddinger, chutney og frugtsalat mm. Stikkelsbær skal være glatte, uden brune pletter samt klare i farven. Stikkelsbær stammer formentlig oprindeligt fra Europa.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.


 


SELVPLUK PRIS 
RIBS

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


RIBS

SELVPLUK I MIDT JULI — MIDT AUGUST

Ribs er et klart, rødt bær med syrlig smag, der vokser i klaser. Bærrene er bløde med en mængde kerner omgivet af blødt frugtkød, smagen er syrlig og en anelse bitter. Ribs kan anvendes til mange ting; de indgår i klassiske retter som rysteribs og rødgrød, men kan også kommes i muffins, tærter eller pynte i salater. Ribs indeholder en stor mængde A- og C-vitaminer. De ældste frø, der er fundet fra Ribesfamilien, kommer fra oldtidsgrave i Danmark. Sandsynligvis begyndte man først at dyrke ribs i haverne omkring år 1600 i Danmark.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.



SELVPLUK PRIS 
SOLBÆR

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


SOLBÆR

SELVPLUK I MIDT JULI — MIDT AUGUST

Solbær har en kraftig, aromatisk smag. Som solbærsorbet, gelé, saft, i rødgrød, syltetøj og marmelade. Solbær er fremragende til drikkebrug. 2,5 dl friske solbær indeholder 3 gange flere C-vitaminer end en lille appelsin. Solbær kan fryses, men mister derved sit pektinindhold. De ældste frø, der er fundet fra Ribesfamilien, stammer fra danske oldtidsgrave. Sandsynligvis begyndte man først at dyrke solbær omkring 1600 i Danmark.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.



SELVPLUK PRIS 
SØDE KIRSEBÆR

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


SØDE KIRSEBÆR

SELVPLUK I JULI

Søde kirsebær er lyst rødt, mørkerødt eller gult. Friske kirsebær skal være blanke og saftspændte – uden pletter og stød. De søde kirsebær bruges friske i frugtanretninger. Man kan også lægge kirsebær og sukker i en neutral spiritus og lade det trække et års tid – herved opnås en dejlig kirsebærdrik. Risalamande og kirsebærsauce er en traditionel dessert juleaften i mange danske hjem. Kirsebær antages at være udbredt i den tempererede zone af Asien, Europa og Nord Amerika allerede i forhistorisk tid.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.



SELVPLUK PRIS 
BLÅBÆR

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


BLÅBÆR

SELVPLUK I MIDT JULI — MIDT AUGUST

Blåbær er et af naturens mirakler: de bliver brugt til alt fra farvning af tøj, til at reducere forhøjet blodtryk. Blåbær er på listen over verdens sundeste råvarer. Det skyldes dets høje indhold af c-vitamin, karotin og jern, men mest af alt det høje indhold af antioxidanter. De fleste blåbærsorter er fremmedbestøvende, hvilket betyder, at de har brug for en anden blåbærbusk for at blive bestøvet og udvikle bær. Derfor skal man altid plante mindst to blåbærbuske sammen. Blåbærbusken blomster fra april-maj og i juli begynder bærrene at titte frem helt hen til september.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.



SELVPLUK PRIS 
CLARA FRIIS PÆRE

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


CLARA FRIIS PÆRE

SELVPLUK I SEPTEMBER

Clara Friis er en fast og saftig pære. Den er sød, sprød og har en fin og tynd skral. Clara Friis bliver hurtigt overmoden ved stuetemperatur, men kan holde sig 3-4 uger, hvis den opbevares køligt. Frugtavlerne kan kølelagre den i et par måneder. Oprindeligt kaldtes pæren for Skensved-pæren, og blev opfundet af hofjægermester Carlsen, Gl. Køgegård, der ligger i Skensved. Senere blev pæren omdøbt til Clara Frijs, efter hans hustru.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.



SELVPLUK PRIS 
CONFERENCE PÆRE

kr. 10,-/pr. kg.


FOTO:

På billedet ses vores egen frugt.


CONFERENCE PÆRE

SELVPLUK I START OKTOBER

Conference er en nissehueformet, aflang middelstor pære, der modner i begyndelsen af oktober. Pæren kan holde sig frisk til februar, hvis den opbevares koldt. Skrællen er matgrøn og rustagtig. Den er saftig og sød med en god aroma. Conference stammer fra England, og den fik sit navn i 1885 som minde om en pærekonference samme år. Den kom her til Danmark omkring år 1900. Træet er meget frugtbart hvert år, men det er ofte nødvendigt at tynde ud i frugterne om sommeren, for at frugterne ikke skal blive for små.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon.



VIL DU VIDE MERE
OM SELVPLUK?

Kontakt os på
telefon 5993 2350


SÅDAN GØR DU

SELVPLUK I NYGÅRDENS FRUGTPLANTAGE

Sådan foregår selvpluk hos os:
I Nygårdens Frugtplantage er det muligt at selv at plukke frugten fra træer og buske mod betaling,  og vi vil herunder lige kort fortælle hvordan dette foregår hos os:

Bemærk: Det kræver endagsbillet eller sæsonkort, men så er det også tilladt at spise frit af frugten imens man plukker. Man betaler kun for den frugt som man tager med hjem.

Medbring gerne egen emballage.
Medbringer du egen emballage skal din emballage vejes i gårdbutikken inden at du du går i frugtplantagen.
Medbringer du derimod ikke egen emballage, kan du få en pose til din frugt i gårdbutikken.
Når du er færdig med at plukke frugt kommer du ind forbi gårdbutikken igen, og får vejet og betalt for din frugt.