Geder
Den nubiske ged
Den nubiske ged er blevet indført til Danmark gennem zoologiske haver. Det er en kødged af lettere race med et roligt temperament. Pelsen er tæt og kort og findes i mange forskellige farvevarianter. Et af den nubiske geds mest markante kendetegn er de lange hængeører og romer-næsen. Den danske nubiske ged er middelstor. En elegant og harmonisk ged med et roligt og tillidsfuldt temperament. Den nubiske ged er et dyr med symmetri, en stærk og livskraftig udstråling og god type.

Boergeden
Boergeden er i 1993 importeret til Danmark. Racen er robust og meget omgængelig. Boergeden er en ged med lange, hængende ører og romernæse. Pelsen er hvid med brunt hoved og hals, ensfarvede røde, brune og sorte dyr ses også. Boergeden er en mellemstor og tung ged. Den har et ædelt hoved, runde bagudbøjede horn, en løs, smidig og foldet hud (specielt hos bukke) og i perfekt balance. Geden skal være feminin, let tilspidset foran (set fra siden). Bukken, derimod, fremtræder tungere i hoved, hals og forpart. Den Traditionelle Boerged er et dyr med symmetri, en stærk og livskraftig udstråling og har et godt temperament.

På besøg hos vores geder
Det er tilladt at gå ind til gederne. Gedernes hal må dog ikke betrædes.
Det er ikke tilladt at fodre gederne. Hvis gederne bliver fodret vil de tro at alle besøgende har mad med, hvilket gederne ikke kan styre. Så vi beder venligst til, at gederne ikke bliver fodret, ej heller med nedfalden frugt.


X