HVEM
ER
VI

VI ER EN
SOCIALØKONOMISK
VIRKSOMHED, HVOR ALLE
I TEAMET UDFYLDER
EN VIGTIG
PLADS


Nygården er en del af
Granhøjens beskæftigelse.
Vil du følge med i dagligdagen
på Granhøjen, se og læs mere her: 
livetpaagranhojen.dk

 

 

En socialøkonomisk virksomhed

Vi er en virksomhed lidt ud over det sædvanlige

Vi er en privatejet virksomhed, der fungerer uden offentlig indflydelse på ledelse og drift. Vi tjener penge, når du køber en vare – præcis ligesom i alle andre butikker. Det usædvanlige er, at vi bruger vores overskud til at skabe arbejdspladser for unge og voksne med psykiske lidelser samt socialt udsatte borgere. Det vil sige, at du støtter et rigtig godt socialt og samfundsbevidst formål, hver gang du køber en vare eller service hos os. Det betyder også, at mange af vores medarbejdere lider af en psykisk lidelse eller har andre sociale udfordringer, men det går ikke ud over vores kundeservice.

 

Vi stræber altid efter, at du får en rigtig god oplevelse, når du besøger os.

 

Vi arbejder med en særlig målgruppe

Vi brænder for at skabe aktivering og beskæftigelse til unge og voksne med psykiske lidelser og socialt udsatte borgere. Vi ser det som en af vores vigtigste opgaver at hjælpe dem med at finde livsglæde og få større selvværd via deres arbejde og den identitet, som det at have et job og udføre en opgave godt, er med til at skabe.

Det gør vi bl.a. via:

  • Undervisning og uddannelse
  • Kompetenceudvikling
  • Jobtræning.

 

Hvad får vi ud af det?

I en socialøkonomisk virksomhed som vores er hovedfokusset ikke profit, men derimod at vores medarbejdere får en masse succesoplevelser. I takt med at de udvikler sig, får de også flere udfordringer og mere ansvar, så de vokser både personligt og fagligt.

 Den danske regerings definition af, hvad en socialøkonomisk virksomhed er: ”En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed, der driver erhverv med det formål – gennem sit virke og indtjening – at fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål”.

 

Hos os er der ikke nogen, der er mindre eller mere værd end andre.

 

For nogle af vores medarbejdere udvikler et forløb hos os sig til at blive en solstrålehistorie. De ender med at arbejde på helt almindelige vilkår som fastansatte i vores virksomhed, eller de finder andet fast arbejde og flytter måske til en anden landsdel, hvor de fungerer på lige fod med deres nye kolleger. For andre er et fast fuldtidsjob ikke nødvendigvis en mulighed eller et realistisk mål, men med et job hos os, er det et skridt nærmere et ganske ”almindeligt” arbejde. Det er samtidig en mulighed for at indgå i et kollegialt sammenhold, hvor ligeværd og gensidig omsorg og ansvar bliver vægtet højt i de relationer, vi har på arbejdspladsen.

 

Det er et succeskriterium for os, at vi kan se, at vi gør en positiv forskel i andre menneskers liv.

 

Det lyder måske meget ambitiøst, men vi er fremtidsorienterede og er med til at give svar på nogle af samfundets store udfordringer.
I Danmark står vi overfor udfordringer som lav vækst, og samtidig står et stort antal danskere på kanten af arbejdsmarkedet – nogle er måske faldet ud over kanten. Så når vores medarbejdere, som tidligere har været på passiv forsørgelse i det offentlige, pludselig får et aktivt arbejdsliv og en grund til at stå op hver morgen, så skaber det også merværdi for vores fælles samfund.

 

Skaber en socialøkonomisk virksomhed som Nygården værdi?
JA, selvfølgelig gør den det.
Hvorfor?
Fordi “værdi” ikke kun kan måles i penge.

 

Det beviser vi dagligt, når vores medarbejdere udfører de opgaver, som de har flair for. Det kan fx være, når en medarbejder, der lider af skizofreni, elsker systemer og derfor er ansvarlig for bogholderiet, eller når en medarbejder, der har ADHD, har behov for at bruge noget af al sin energi og derfor laver fysisk arbejde som at rydde borde af eller at hjælpe vores kunder udenfor i gårdhaven.

 

Vi samarbejder med private og offentlige virksomheder

Som selvstændig socialøkonomisk virksomhed sætter vi en ære i at have et godt samarbejde med private og offentlige virksomheder i vores lokalområde. Vi samarbejder eksempelvis med Granhøjen, som omfatter botilbud, behandling og beskæftigelse af unge og voksne med psykiske lidelser og særlige sociale problematikker. Kommunerne køber blandt andet pladser til deres borgere på Granhøjens bosteder, og via bostederne får nogle af beboerne beskæftigelse hos os – alt afhængig af personlige og faglige interesser og kompetencer.

 

Vil du vide mere om Granhøjen?
Læs mere her eller besøg Granhøjens hjemmeside her.