Løbeænder
Løbeænder er vanvittigt sjove, men de er mere højrøstede end de fleste andre racer. De er pingvinerne indenfor anderacer, meget opretstående. De er ikke nemme at få til at gå ind om aftenen. De spiser dræbersnegle og er meget aktive til at afpatruljere området for snegle. De kan ikke flyve, højst hoppe samt bakse lidt med vingerne og hvis de var så heldige at gøre det samtidig med et lille vindstød kommer de max. 2 meter frem – aldrig højt op.

Der er mange meninger om hvor løbeanden stammer fra, men de fleste mener den kommer fra Indien. Løbeanden mindede oprindelig om en slank Pekingand. Men på grund af koncentreret avl, er dens udseende ændret til det helt aparte.

Vægt
Andrik ca. 1600 – 2250 g., and ca. 1350 – 2000 gram. Løbeanden er en umådelig flittig æglægger. De bedste æglæggere kan lægge over 200 æg om året.


Besøg vores løbeænder
Vores løbeænder løber frit rundt i Kirsebærhaven, hvor de selv afgører hvor tæt på sig at vores gæster får lov til at komme, men det er IKKE tilladt at gå ind i deres hus, da de i løbet af sommeren bl.a. også ligger på æg.

Det er tilladt at fodre vores ænder med græs og snegle (på eget ansvar), dog ikke med nedfalden frugt.


X