Samarbejdspartnere
Nygården samarbejder med Granhøjen
Nygården har i mange år samarbejdet med Granhøjens bosteder. Granhøjen er en række forskellige bosteder i Vestsjælland for borgere med psykiske lidelser og/eller sociale problematikker. For Granhøjens beboere er beskæftigelse et vigtigt element i behandlingen, som kan være med til at skabe en rytme i hverdagen for beboerne. Derfor har Granhøjens stiftere Grete og Torsten Mikkelsen gennem årene stiftet flere socialt ansvarlige virksomheder, som tilbyder beskæftigelse for beboerne.

Granhøjen har arbejdet i mere end 30 år med at skabe meningsfuld beskæftigelse til beboerne. Rundt om i landet har vi set, at andre har været inspireret af Granhøjens tilgang, og i dag arbejder mange flere med beskæftigelse som en del af behandlingen for socialt og psykisk udsatte. Vi er glade for, at vi kan være inspiration for andre. Derfor er vi også både stolte af, og glade for, at Granhøjen i foråret 2018 blev nomineret til LOS’ socialpris for netop arbejdet med at skabe beskæftigelse til beboerne, blandt andet gennem socialt ansvarlige virksomheder som Hotel du Vest og Nygården.


En ny identitet
Granhøjens pædagogiske tilgang er baseret på et narrativt og systemisk menneskesyn. Derfor ser Granhøjen det som afgørende at arbejde med at hjælpe mennesker til at skabe en ny identitet, der bygger på nye og foretrukne historier. Det at kunne fortælle, hvor man arbejder er en af de historier. I stedet for at man måske opfatter sig selv som psykisk syg, misbruger eller arbejdsløs, så er en del af ens identitet nu, at man arbejder i butik, på plantage, byggeri, passer dyr eller noget helt tredje. Arbejdet er med til at bryde det negative selvbillede. Og derfor kan der bygges mange positive historier på, når beboerne mærker anerkendelsen fra både chefen, kollegerne og kunderne.


Vil du vide mere om Granhøjen?
Du kan læse mere om Granhøjens arbejde med beskæftigelse på direktør Grete Mikkelsens blog på DenOffentlige.dk: Når beskæftigelsen er behandlingen og debatindlæg på Altinget.dk: Psykiatrien kan meget men værdien af job kan de ikke skabe.

Vil du læse mere om Granhøjens arbejde kan du følge Granhøjen på www.granhojen.dk eller www.livetpaagranhojen.dk.

Er du sagsbehandler i en kommune, og vil du høre mere om Granhøjen og arbejdet med beskæftigelse, så finder du alle kontaktinfo her.